image/svg+xml

1 Ime izdelka

PURE – TESTENINE Z VISOKO VSEBNOSTJO BELJAKOVIN

1.1 Kategorija izdelka

Sušene testenine z dodanimi rastlinskimi beljakovinami, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

1.2 Zakonodajne zahteve za izdelek

Izdelek ustreza zahtevam Zakona o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili (Ur. list RS 52/2000), z vsemi ustreznimi podzakonskimi akti, Uredbi ES 1935/04, Pravilniku o kakovosti izdelkov iz žit (Ur. list RS 1/2014) , Smernicam za mikrobiološko varnost živil, ki so namenjene končnemu potrošniku, točka: 4.1.4, Uredbi EU št. 1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom.

1.3 Opis izdelka

Kuhan izdelek ima značilen vonj in okus testenin z značilnim priokusom po stročnicah.

2 Sestavine

Pšenični durum zdrob, grahove beljakovine (40 %), voda. Lahko vsebuje sledi jajc. Do 13,5 % vode.

3 Skladiščenje, transport, distribucija in datum minimalne trajnosti izdelka

Skladiščenje, transport in distribucija se izvajajo v suhem in hladnem prostoru (sobna temperatura). Ni priporočljivo izpostavljati neposredni sončni svetlobi. Čas minimalne trajnosti: 18 mesecev.

4 Navodila za pripravo

Kuhajte v desetkratni količini osoljene vode (5 g soli/liter) do primerne čvrstosti (al dente) 5 do 6 minut. Izdelek je primeren za splošno zdravo populacijo potrošnikov. Občutljive skupine populacije (otroci, ostareli, nosečnice, osebe z oslabljenim imunskim sistemom, osebe z alergijskimi reakcijami ali posebnimi prehranskimi potrebami) morajo natančno prebrati označbe na izdelku.

5 Povprečna hranilna vrednost

Hranilna vrednost 100 g izdelka Na obrok (62.5 g) * RDI **
Energijska vrednost 1554 kJ/367 kcal 971 kJ/229 kcal 11.6 %
Maščobe
Od tega:
nasičene maščobe
4.4 g

0.8 g
2.8 g

0.5 g
4 %

2.5 %
Ogljikovi hidrati
Od tega:
sladkorji
40.7 g

0.9 g
25.4 g

0.6 g
9.8 %

0.7 %
Prehranske vlaknine 3.9 g 2.4 g -
Beljakovine 40.4 g 25.3 g 51 %
Sol 0.8 g 0.5 g 8.3 %
BCAA ***
Od tega:
levcin
Izolevcin
Valin
5.6 g

2.6 g
1.4 g
1.6 g
3.5 g

1.6 g
0.9 g
1 g

Vsebnost soli je izključno posledica naravno prisotnega natrija.
* Po navodilih proizvajalca. Pakiranje vsebuje 2 porciji.
** Priporočeni vnosi za povprečno odraslo osebo - RDI ( 8400 kJ/2000 kcal).
*** BCAA=razvejane aminokisline levcin, izolevcin, valin.

6 Mikrobiološke zahteve

Mikrobiološki parametri n c Kriterij
Salmonella spp. 5 0 n. n. v 25 g
Koagulaza
pozitivni stafilokoki in
Staphylococcus aureus
5 2 m=102 cfu/g
M=103 cfu/g
Escherichia coli 5 2 m=102 cfu/g
M=102 cfu/g
Clostridium perfringers 5 2 m=10 cfu/g
M=103 cfu/g
Plesni 5 2 m=103 cfu/g
M=104 cfu/g

7 Način pakiranja

PP/PP vrečke in folije

ŠIFRA TEŽA
(embalaža, kos)
Št. zav.
(kos, v #)
EMBALAŽA KODA KODA na # Št. # v vrsti x št. vrst
=št. # na paleti
451 0.125 kg 16 Potiskana folija Pure 125 g 3830053003126 3831118201341 10 x 9 = 90

8 Prehranske in zdravstvene trditve

Visoka vsebnost beljakovin
(Uredba (ES) št. 1924/2006 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 20. decembra 2006 o prehranskih in zdravstvenih trditvah na živilih) 

Beljakovine prispevajo k vzdrževanju in povečanju mišične mase ter prispevajo k ohranjanju zdravih kosti.
(Uredba Komisije (EU) št. 432/2012 z dne 16. maja 2012 o seznamu dovoljenih zdravstvenih trditev na živilih, razen trditev, ki se nanašajo na zmanjšanje tveganja za nastanek bolezni ter na razvoj in zdravje otrok) 

Priporočamo uživanje v okviru pestre in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.